“Ik wil nog even kwijt dat Wolf heel lief kan zijn”
“Wolf vindt het niet fijn om opgepakt of geknuffeld te worden, dus dat was een uitdaging bij het maken van de foto”, zegt onderzoekster Michelle Teunissen over haar elfjarige Europese Korthaar. “Als kitten had hij veel energie, vooral ‘s avonds. Dan deden we hem naar buiten om daar uit te razen. De volgende ochtend zat hij dan weer netjes voor de deur.”
“Toen we verhuisden naar Amersfoort hebben we in de deur een kattenluikje gemaakt zodat hij ’s nachts zelf naar buiten kon. Na verloop van tijd vermoedde ik dat hij wel naar buiten ging, maar ergens de hele nacht lag te slapen. Toen heb ik een stappenteller om zijn halsband gedaan. In een app op mijn telefoon kon ik zien wat hij ’s nachts deed. Wat bleek? Hij ging om 22.00 uur inderdaad naar buiten, maar kwam al om 1 uur ’s nachts terug om te slapen.”
Voedsel
“Wolf is erg georiënteerd op eten, dat zie je ook aan hem. We hebben Wolf in het verleden weleens op dieet gezet, maar daar werd hij zo chagrijnig van! Daarom hebben we besloten, ‘we houden hem in de gaten, maar op dieet doen we hem niet meer.’ Zijn eten zit in een activity board (een soort spelbord), dus hij moet er wel een beetje voor werken.”
Lief
“Ik wil nog even kwijt dat Wolf heel lief kan zijn. Zeker nu hij wat ouder is. Als we bijvoorbeeld een dagje thuiswerken, of het is weekend, dan volgt hij ons de hele tijd en komt hij naast ons zitten op de bank. Of hij ligt bij één van ons half op schoot, dicht tegen je aan. Dat is dan zijn manier om te laten zien dat hij het fijn vindt om bij ons te zijn.”
Over het randje
Michelle is in 2016 afgestudeerd en heeft vorig jaar haar promotieonderzoek naar het werkingsmechanisme bij gewrichtsdistractie, een behandelmethode voor artrose (slijtage van gewrichten), afgerond. “Het leukste aan onderzoek doen vind ik dat je je kunt verdiepen in een onderwerp tot aan het randje van wat er bekend is. En dan het randje over kan gaan om nieuwe dingen te ontdekken.”
Tekst: Renske Belt | Foto: Bas Niemans
In de serie Dierbaar vertellen medewerkers van het Universitair Dierenziekenhuis over een dier dat voor hen bijzonder is. De foto’s in deze serie hangen in het Universitair Dierenziekenhuis.