Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Verhalen

“We gaan ’s avonds als het warm is met hem naar het strandje”

Op de foto omarmt Inge van Duijnhoven-Slenter haar hond Kayo. “Een Duitse herder, maar dan met lang haar. Een lekker wollig beest.” De man van Inge, net als Inge ook dierenarts, wilde heel graag een Duitse herder. “Ik dacht: ‘nou, dat is wel een pittige hond’. Maar mijn man was dol op de Duitse herder van een klant van hem. Toen kreeg die hond een gelegenheidsnestje. Dus we zijn toch gaan kijken. Er was één puppy over, zo’n klein pluizenbolletje. Ik was meteen verkocht.”

Inge van Duijnhoven - Slenter met Kayo
Inge van Duijnhoven – Slenter met haar hond Kayo

“Kayo is buiten op ons erf best waaks, maar als hij je eenmaal kent, kan hij je zomaar negeren. Mijn man neemt hem bijvoorbeeld altijd mee naar zijn dierenartsenpraktijk en dan loopt hij zo de assistente voorbij. Grappig is dat als zij bij ons op bezoek komt, Kayo helemaal blij wordt. Want dan is zij op een plek waar hij haar niet verwacht.”

Boomgaard

In oktober is Kayo altijd een paar kilo zwaarder dan in de rest van het jaar. “We hebben thuis een boomgaard met hoogstam-peren. Waar hij bij kan, plukt hij de peren uit de boom. Hij eet elke dag wel tien peren en is dan echt niet te stoppen.”

Samen met haar man en kinderen woont Inge aan de rivier de Lek. “We gaan ’s avonds als het warm is met hem naar het strandje en ik zwem ook wel eens met hem. Dat is echt heel leuk.”

Ooglidcorrectie

Inge is sinds 2015 werkzaam bij het Universitair Dierenziekenhuis waar zij een aanvullende opleiding tot specialist oogheelkunde heeft gevolgd. “Ik behandel alle dieren met oogproblemen: honden, katten, paarden, cavia’s, vogels; van alles passeert de revue. En net zoals een oogarts bij mensen, verricht ik operaties. Veel staaroperaties, maar ook hoornvliesoperaties en ooglidcorrecties.”

Naast haar werk als oogheelkundespecialist, geeft Inge onderwijs en begint zij met een promotietraject naar alternatieve behandelingen voor infectieuze hoornvliesbeschadigingen. “Het leukst aan mijn werk bij dit ziekenhuis vind ik die afwisseling. En daarnaast werken er hier allemaal fantastische mensen.”


Tekst: Renske Belt | Foto: Bas Niemans

In de serie Dierbaar vertellen medewerkers van het Universitair Dierenziekenhuis over een dier dat voor hen bijzonder is. De foto’s in deze serie hangen in het Universitair Dierenziekenhuis.