Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Verhalen

“Ze kan sinds kort het hekje van de tuin openmaken”

Bij een temperatuur van bijna 27 graden kan Jackie, de jonge Engelse Mastiff van Albertine Hamer een verkoelende mini douche wel waarderen. “Ze is gek op water!”

Albertine Hamer met Jackie

Toen Albertine en haar gezin ongepland gingen kijken bij een nestje pasgeboren pups van een bekende waren ze verkocht. “Dat kun je dus beter niet doen, want ze zijn onweerstaanbaar”, lacht Albertine. En zo kwam hun derde hond Jackie in hun leven.

Puzzel

Albertine is opgeleid als paraveterinair en werkte jarenlang in de praktijk van een dierenkliniek. Nu werkt ze op de afdeling Planning en Roostering bij het Universitair Dierenziekenhuis. “Samen met mijn collega’s maken we de roosters voor de dierenartsen van verschillende disciplines. Het is een puzzel om de tijd die ze hebben zo goed mogelijk te verdelen tussen kliniek, onderwijs en onderzoek. Ook plannen we het onderwijs voor de studenten in. Ik vind het leuk werk en we hebben een fijn team. De sfeer onderling is gemoedelijk.”

Tuinhekje

Naast Jackie heeft Albertine nog een andere Mastiff, George en een kleine Jack Russel, Billy. Gelukkig hebben ze de ruimte. “We wonen buitenaf dus de honden kunnen de hele dag lekker buiten lopen en spelen.”

Doordat Jackie inmiddels een grote hond is geworden, heeft ze allerlei mogelijkheden in het leven ontdekt. “Ze is nu zo groot dat ze lekkere hapjes van het aanrecht kan stelen. En ze kan sinds kort het hekje van de tuin openmaken.”

Dat laatste kon vooral de pakketbezorger iets minder waarderen. “De bezorger kwam een pakket afleveren. Toen zij daarmee bezig was demonstreerde Jackie haar nieuwe vaardigheid met het hekje.” Albertine hoorde gelukkig van verre het hulpgeroep van de vrouw die de loods in geglipt was en kon haar snel bevrijden. “Jackie doet echt niets, ze is heel zachtaardig. Maar ja, als je bang bent voor honden kan ik wel begrijpen dat je schrikt. Ze ziet er toch imponerend uit.”

Tekst: Nicole van Hoorn | Foto: Bas Niemans

In de serie Dierbaar vertellen medewerkers van het Universitair Dierenziekenhuis over een dier dat voor hen bijzonder is. De foto’s in deze serie hangen in het Universitair Dierenziekenhuis.