Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Klinieken en centra

Veterinair Voedingsinformatiecentrum

Het Veterinair Voedingsinformatiecentrum verkoopt een breed assortiment dieetvoeding en preventieve gezondheidsvoeding voor honden, katten en vogels. Ook kunt u er terecht voor gebitsverzorgingsartikelen en voor voedingsadvies.

Het Veterinaire Voedingsinformatiecentrum is geopend op werkdagen van 08.00 – 12.30. U hoeft geen afspraak te maken en een verwijsbrief van uw dierenarts is niet nodig. U vindt ons in de wachtruimte van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. U kunt ook een vraag per e-mail willen stellen via voedingukg@uu.nl.

Vrijwel het gehele assortiment is op voorraad en alle veterinaire producten zijn op bestelling leverbaar. We hanteren de adviesverkoopprijs die wordt afgegeven door de fabrikanten

Voor vogels verkopen we onder andere biologische pellets en een volledige voeding in bolletjesvorm. Dit is een combinatie van zaad, pellets en vitamines en mineralen. Door de vorm stimuleert het voer het natuurlijke gedrag van uw vogel. Deze voeding is in meerdere smaken verkrijgbaar.

Voedingsadvies

Bent u op zoek naar een voedingsadvies op maat? Ook dan bent u bij het Veterinair Voedingsinformatiecentrum aan het goede adres. Onze gediplomeerde veterinaire voedingsconsulenten helpen u graag verder. Zij werken nauw samen met de dierenartsspecialist van de afdeling Klinische Voeding.

De meeste voedingsvragen zullen worden behandeld door de veterinaire voedingsconsulent. Bij ingewikkelde vragen zal de specialist worden ingeschakeld.

We zullen in eerste instantie altijd proberen om uw vragen ter plekke of via de mail te beantwoorden. Bij meer ingewikkelde voedingskwesties (bijvoorbeeld het doorrekenen van rantsoenen) is het echter beter om een afspraak te maken op de voedingspoli bij de afdeling Klinische Voeding.