Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Klinieken en centra

Chirurgische verpleegafdeling

Het medisch team van de Chirurgische Verpleegafdeling (CVa) behandelt honden en katten voorafgaand aan een operatie of om na de operatie te herstellen.

De behandeling kan bestaan uit verbandwissels, fysiotherapie, pijnstilling of andere medicatie. De behandelende dierenarts(en) zijn verantwoordelijk voor de verzorging en behandeling van uw dier. De dagelijkse zorg en verpleging wordt uitgevoerd door een dierverpleger samen met de coassistenten.

Mocht de benodigde zorg voor uw dier veranderen tijdens de opname op de CVa, dan kan in overleg besloten worden om uw dier over te plaatsen naar één van onze andere zorgafdelingen (Intensieve Zorgafdeling of Zorg Plusafdeling). Zo kunnen wij voor uw dier de best passende zorg garanderen.

Doordat de CVa gescheiden honden- en kattenafdelingen heeft, kan de opname voor uw dier optimaal verlopen.

Opname op de Chirurgische Verpleegafdeling

U of uw dierenarts kunnen niet direct een afspraak maken voor opname op onze afdeling. Honden of katten worden alleen opgenomen op de CVa wanneer er een operatie nodig is, en er voor en/of na die operatie verpleging of behandeling nodig is.

Als uw dier is opgenomen op de Chirurgische Verpleegafdeling, dan neemt de behandelend dierenarts, de coassistent of dierverpleger minimaal eenmaal per dag contact met u op over de voortgang van de behandeling. Zolang uw huisdier is opgenomen, kunt u tijdens dit contact met uw vragen bij hen terecht. In dringende gevallen kunt u tijdens kantooruren een terugbelverzoek achterlaten via telefoonnummer 030 – 253 9411.

Bezoek

De Chirurgische Verpleegafdeling heeft geen standaard bezoekregeling. Op uw verzoek en in goed overleg met de behandelend dierenarts en CVa-dierverpleger is echter een bezoek aan uw huisdier altijd mogelijk. Er ontstaan soms beperkende omstandigheden voor bezoek, bijvoorbeeld wanneer uw huisdier erg onrustig is geworden na uw bezoek of bij grote drukte op de afdeling. Als zo’n situatie zich voordoet, dan bespreken wij dat met u.