Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Klinieken en centra

Interne Verpleegafdeling

Is er bij uw hond of kat aanvullend onderzoek of een behandeling nodig? En is daarvoor tijdens de reguliere poli-afspraak geen tijd? Dan kan opname op de Interne Verpleegafdeling (IVa) noodzakelijk zijn. Daarnaast kan uw huisdier op de IVa worden opgenomen als een behandeling regelmatige controle vereist.

Op de IVa heeft een dierenarts de eindverantwoordelijkheid over uw huisdier. Deze dierenarts werkt samen met coassistenten (studenten in de praktijkfase van hun opleiding tot dierenarts). Onderzoeken en uitgebreide behandelingen vinden met name plaats tijdens kantooruren. Uw huisdier wordt 24 uur per dag verpleegd door dierverplegers, die worden geholpen door coassistenten.

Mocht de benodigde zorg voor uw dier veranderen tijdens de opname op de IVa, dan kan in overleg besloten worden om uw dier over te plaatsen naar onze Intensieve Zorgafdeling. Zo kunnen wij voor uw dier de best passende zorg garanderen.

Doordat de IVa gescheiden honden- en kattenafdelingen heeft, kan de opname voor uw dier zo rustig mogelijk verlopen.

Opname op de Interne Verpleegafdeling

U of uw dierenarts kunnen niet direct een afspraak maken voor opname op onze afdeling. Op de IVa worden dieren opgenomen waarbij aanvullend onderzoek of een behandeling nodig is die niet binnen een reguliere poli-afspraak zijn te realiseren.

Wij vinden het heel belangrijk dat u weet hoe het met uw huisdier gaat. Daarom proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de behandeling en alles wat daarbij komt kijken. Wij maken meestal met u de afspraak dat wij minimaal eenmaal per dag contact met u opnemen over de uitslagen van de onderzoeken.

Op werkdagen is de Interne Verpleegafdeling tussen 12.00 en 12.30 uur te bereiken via het telefoonnummer 030 – 253 1769.

In dringende gevallen kunt u daarnaast tijdens kantooruren een terugbelverzoek achterlaten via telefoonnummer 030 – 253 9411.

De Interne Verpleegafdeling heeft geen standaard bezoekregeling. Op uw verzoek en in goed overleg met de IVa-dierenarts is echter een bezoek aan uw huisdier altijd mogelijk. Er ontstaan soms beperkende omstandigheden voor bezoek, bijvoorbeeld wanneer uw huisdier erg onrustig is geworden na uw bezoek of bij grote drukte op de afdeling. Als zo’n situatie zich voordoet, dan bespreken wij dat met u.